• milon

Beweegmaatjes

In de wijk Utrecht West wonen mensen die iets aan sporten of bewegen willen doen maar dit vanwege uiteenlopende redenen niet meer zelfstandig kunnen doen. Deze mensen willen wij koppelen aan een beweegmaatje. Een beweegmaatje is iemand die samen met een wijkgenoot een uurtje in de week met een sport of beweegactiviteit bij Bodysports aan de slag gaat. Dit kan bijvoorbeeld iemand thuis ophalen zijn om samen zelfstandig te sporten tot aan het individueel ondersteunen tijdens het sporten.

Je kunt beweegmaatje worden vanwege verschillende redenen. Bijvoorbeeld:

 • Je vindt het leuk om iemand in de wijk te helpen
 • Je bent een enthousiaste sporter en je wil dit overbrengen op een ander
 • Je vindt het gezellig om een uurtje in de week met iemand op pad te gaan

Hoe?
Wanneer het je leuk lijkt om beweegmaatje te zijn geef je jouw interesse aan ons door door op de link te klikken. De beweegmakelaar van de wijk West neemt dan contact met je op voor een kennismaking en een nadere toelichting.

En dan?
Wanneer we iemand hebben gevonden die bij je past nemen we contact op met diegene die op zoek is naar een beweegmaatje en brengen we jullie met elkaar in contact middels kennismakingsgesprek. Het kan ook zo zijn dat je zelf iemand aandraagt voor wie je een beweegmaatje wilt zijn en deze persoon dus al kent.

Wij zullen natuurlijk betrokken blijven, beschikbaar zijn voor vragen en af en toe nemen we contact op om te checken hoe het gaat.

Doel
Door dit initiatief willen we de groep mensen waarbij zelfstandig sporten niet (meer) vanzelfsprekend is met een klein beetje hulp (weer) laten bewegen. Zo dragen we zowel vanuit fysiek als uit sociaal oogpunt bij aan een verbetering van kwaliteit van leven van deze groep.

Rol van Bodysports

Beweegmaatjes is een initiatief van Stichting Harten voor Sport. Zij stimuleren sporten en bewegen in de buurt voor heel Utrecht. Bodysports ondersteunt en omarmd dit initiatief als goede doel. Lees hier een gepubliceerd artikel in het magazine Sport doet meer! over de beweegredenen van Bodysports.

Een Beweegmaatje krijgt 20% korting op een abonnement bij Bodysports als financiële stimulans om deel te nemen aan dit initiatief. Bodysports organiseert samen met Harten voor Sport 4x per jaar een sportevenement om geld in te zamelen voor de groep mensen die onvoldoende financiële middelen hebben om te sporten onder begeleiding van bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een trainer.

Aanmelden of meer informatie

Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden of wil je eerst nog meer uitleg? Meld je hieronder aan.

Nieuws

 • Nieuw! Beter trainen met FMS

  Een Functional Movement Screening (FMS) zijn zeven (beweegpatroon) teste...

  Lees meer
 • Openingstijden tijdens de feestdagen

  Kerstavond (24-12), Geopend van 08.30 uur tot 18.00 uur 1 ste ...

  Lees meer
Meer nieuws
 • "Professionele club met een prettige sfeer voor iedereen. ..getraind of ongetraind...alles ziet er goed verzorgd uit!"

  Judith Westerhoff-Bartels
 • "Spinningles is elke keer weer een feestje!"

  Sietske Zagers
 • "Fijne club waar ik me thuis voel"

  Yvette Driessen
 • "Door de leuke groepslessen blijf ik komen, maar ook omdat mijn rugklachten aanzienlijk zijn afgenomen. Ben best wel trost ..."

  Imke
 • "Love Yoga! Ellen, Leontiene en Jane zijn super!! "

  Gerdien van Amerongen
 • "Eerlijk is eerlijk.... ik was vanwege een lagere prijs bij de concurrent gaan sporten, maar ik ben blij dat ik weer terug ben."

  Tom Wessels
 • "Ik ben 81 jaar en voel me nog steeds thuis bij Bodysports."

  Jopie Taets
 • "Die Milon Cirkel... wat een uitkomst is dat!"

  Eric Westerlaan

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.