• prama

blog prijzen bij bodysports

Kosten Bodysports

Een vaak gestelde, en wellicht de meest Nederlandse vraag is: Wat kost het? Dat is ook bij Bodysports geen uitzondering. Wat zijn de kosten van een abonnement? Via de mail, online of de telefoon wordt die vraag veel gesteld. Logisch natuurlijk omdat op de website van Bodysports alleen een 'vanaf prijslijstje’ te vinden is. In dit artikel willen we daarover graag meer toelichten.

Zo’n prijslijst is namelijk best handig om even gemakkelijk met de vinger langs te gaan om te kunnen stoppen op de plek die jij passend vind. Ja, Nee of Hmm? Welke ‘prijs’ past nu precies bij jou? Natuurlijk moet je de prijs vooral noemen als je de goedkoopste bent. Dat laten we dan ook graag over aan Basic Fit en Fit for Free want Bodysports zal waarschijnlijk nooit de goedkoopste worden. Misschien wel de meest WAARDEVOLLE, maar dat is een hele andere rekengrootheid 

Toch is dat wel van belang want prijs gaat ook over mogelijkheden, beleving en ervaring. Kosten gaan vóór de baten, wordt in de economie en de bedrijfsadministratie gezegd. Da’s lastig, je moet dus eerst geld uitgeven, voordat het je wat gaat opleveren. Kennis over het product helpt dan om een goede inschatting te maken. Stel: Je wilt een andere TV. Eentje met meer mogelijkheden, betere beeldkwaliteit, of simpeler, je oude gaat stuk en je wilt gewoon een nieuwere. Doordat je weet wat de oude je opleverde en wat de kosten daarvan waren, kun jij je een goed beeld vormen van de nieuwe situatie en wat je daarvoor kwijt wilt. Je bent dan wel het geld ineens kwijt, maar….het resultaat wordt je ook DIRECT geleverd, namelijk meteen nadat je de nieuwe flatscreen hebt aangesloten. Jeetje, wát genieten! 

Een ‘dienst’ of een ‘advies’ en helemaal een uitgave met een ‘doorlopende’ verplichting, heeft een hele andere beleving. In onze branche gaat het toevallig over mensen en laat die nu ook nog eens allemaal van elkaar verschillen! Als laatste hebben we met zijn allen, zowel klant als aanbieder, dan ook nog eens te maken met het ‘imago’ van een bedrijfstak. Wat is bijvoorbeeld jouw eerste gedachte als je aan een ‘Fitnessabonnement’ denkt? Nou…? Heeft dat bij jou een positieve lading of een negatieve lading? Ik gok….. dat het bij heel veel mensen een negatieve lading heeft. “Vooral ‘vastzitten’ aan een abonnement” / Vind je het niet meer leuk… zit je nog met die contributie!” / “Sportscholen verdienen aan ‘donateurs’ of ‘slapende leden’ het meest”  Zou dit beeld kunnen kloppen? Waar komt die negatieve beleving in de sportwereld dan vandaan?

Een groot knelpunt is onze branche is een soort van ‘tegengestelde’ wens. We willen eigenlijk liever niet sporten, maar we weten gewoon dat het voor onze gezondheid beter is. Heel actief zijn is alleen niet ons natuurlijke gedrag. We ‘ontspannen’ veel liever met even ‘niets doen’ dan te gaan sporten. Maar… onder de druk van ‘onze gezondheid’ en de wens om ons figuur toonbaar te willen houden nemen we onszelf steeds opnieuw voor om ‘meer’ te gaan bewegen. Meestal van korte duur, met name door onze natuurlijke luiheid, die ook wel een van onze zondige eigenschappen wordt genoemd. Omdat je doorlopend moeite moet doen om ‘in actie te komen’ en het ook niet DIRECT resultaat oplevert (schijnbaar, want dat is 100% wél zo) is daarmee de lol en de motivatie veel sneller verdwenen dan je zou willen. Dan zorgt de maatschappelijke drukte en ons tijdgebrek ervoor dat we andere keuzes maken voor de korte termijn, dan voor onze gezondheid op de langere termijn.

Wel steeds hoopvol gestart, verliezen we de strijd met onszelf en onze omgeving en geven we het (meestal voortijdig) op, teleurgesteld in onszelf. Als dat vaker gebeurt wordt dit een patroon. Iets dat ‘hoort’ bij een sportabonnement. Zo kennen de meeste mensen een sportabonnement achteraf meestal als een teleurstellende ervaring! ….Een teleurstellende ervaring! Levert dat een positieve of een negatieve emotie? Nu moeten we die emotie koppelen aan ‘een prijs’! Wie is bereid om vooraf iets te betalen voor een teleurstellende ervaring achteraf? Nogmaals, we kennen onszelf stiekem best goed op dat gebied. Eigenlijk wil je daar helemaal niets voor betalen, toch? Wie betaalt er nu voor een teleurstelling? Dát moet anders en…. daarom moeten de aanbieders met een ‘escape’ komen zodat we zonder al teveel nadeel voor onze eigen verantwoordelijkheden kunnen weglopen. Ga ik daarmee dan te ver of is het in de buurt van de waarheid? Ik ben benieuwd naar je reactie hierop, want ik heb de wijsheid niet in pacht.

Maar laten we het ook eens van de andere kant bekijken!  Die belangrijke reden waarom we het steeds weer opnieuw willen proberen. Onze wens om een aanvaardbaar gewicht te behouden en ons lichaam zo lang mogelijk sterk en gezond te houden. Wat zou het je dan waard zijn om die ‘gewoonte van teleurstelling’ om te buigen en, met een aanvaardbare inspanning, juist regelmaat van sporten in je agenda te krijgen? Wat zou het je waard zijn om écht te merken dat je lijf soepeler blijft en je klachten verminderen. En hoeveel hebben we er voor over om een gezond gewicht te bereiken of er naartoe af te vallen? De ‘gemaksproducten’ die dat beloven, daar gaat dan wel heel gemakkelijk bijzonder veel geld in om! Het gaat er dus nog altijd om, de motivatie en ons gedrag te sturen.

Bij Bodysports hebben we juist die knelpunten begrepen. Al heel lang! Korte sportconcepten zijn al niet nieuw meer, maar de aandacht is bij Bodysports altijd gericht op ondersteuning, op focus, op samenwerken en op persoonlijke aandacht, motivatie en op plezier! Gecombineerd met het korte, praktische en toegankelijke concept van 30 minuten per keer, helpen we om van regelmatig sporten een gezonde ‘gewoonte’ te maken. Stel je voor dat je binnenkomt en iedereen weet wie jij bent en waarvoor jij komt? Wij registreren je sportgedrag en je aanwezigheid en spreken je er op aan als jij je abonnement ‘ongebruikt’ laat. Dat is wat het verschil kan maken! Natuurlijk blijft het jouw verantwoordelijkheid, maar jij bent altijd gebaat bij iemand die je probeert ‘bij de les te houden’. Wat zou het je dan waard zijn om een plek te vinden waar je ondersteunt wordt om je persoonlijke gezondheidsdoelen te bereiken? Omdat ons doel wél een gezamenlijk doel is, namelijk jouw gezondheid!

Gewoonten verander je niet zomaar, helemaal geen levenslange gewoonten. Dus er als eerste stap een jaar voor uittrekken om er samen voor te gaan is helemaal niet raar. Niet dat een jaarabonnement verplicht is, er zijn zeker meer mogelijkheden, maar dat bepaal jij zelf. Hiermee bouwen aan sporten als gewoonte, levert ook jezelf een extra stukje commitment ter ondersteuning. Zoals bij elk fitnesscentrum heb je na een jaar de mogelijkheid om te stoppen wanneer je dat wilt. Dat was bij Bodysports ALTIJD al zo, maar is ondertussen door de ‘Wet van Dam’ afgedwongen bij ALLE aanbieders. Hét moment om jouw centrum af te rekenen op de beloofde ondersteuning of voor jezelf te erkennen dat je onvoldoende gemotiveerd bent gebleven. Dat is een eerlijke periode, want je beweegpatroon in drie maand ombuigen is niet voor veel mensen weggelegd.

Stel je voor dat het sporten een heel andere ervaring voor je wordt? Dat jij je welkom voelt in een groep mensen die allemaal dezelfde strijd voeren, maar er op een leuke manier een positieve ervaring van maken? Is het dan het prijzigste abonnement van Nederland? Nee, hoor. Helemaal niet! Natuurlijk vragen wij meer dan Fit for Free, maar een personal trainer of Crossfit vragen allemaal meer dan ons. Is het dan een geheim? Natuurlijk niet! Iedereen krijgt het haarfijn uitgelegd in onze club. Die beleving is alleen niet uit te drukken met een prijslijstje, helemaal niet als het anders is dan je ‘verwacht’ met de ervaringen die je kent. Je moet toch zeker persoonlijk willen komen kennismaken om met eigen ogen te kunnen zien en zelf kunnen beoordelen of  de club, de sfeer, het concept en onze manier van werken bij jou past? En als jij na de toelichting zelf je besluit neemt, welk besluit dan ook, dan weet je tenminste waarop jij Ja of Nee hebt gezegd.

Herman

Nieuws

 • Workshop Acroyoga

  Kom spelen! Kom verbinden, leer vertrouwen, en geef je over aan rust en zacht...

  Lees meer
 • Nieuw! Beter trainen met FMS

  Een Functional Movement Screening (FMS) zijn zeven (beweegpatroon) teste...

  Lees meer
Meer nieuws
 • "Professionele club met een prettige sfeer voor iedereen. ..getraind of ongetraind...alles ziet er goed verzorgd uit!"

  Judith Westerhoff-Bartels
 • "Spinningles is elke keer weer een feestje!"

  Sietske Zagers
 • "Fijne club waar ik me thuis voel"

  Yvette Driessen
 • "Door de leuke groepslessen blijf ik komen, maar ook omdat mijn rugklachten aanzienlijk zijn afgenomen. Ben best wel trost ..."

  Imke
 • "Love Yoga! Ellen, Leontiene en Jane zijn super!! "

  Gerdien van Amerongen
 • "Eerlijk is eerlijk.... ik was vanwege een lagere prijs bij de concurrent gaan sporten, maar ik ben blij dat ik weer terug ben."

  Tom Wessels
 • "Ik ben 81 jaar en voel me nog steeds thuis bij Bodysports."

  Jopie Taets
 • "Die Milon Cirkel... wat een uitkomst is dat!"

  Eric Westerlaan

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.