• prama

Arne Blaas

Mijn naam is Arne Blaas en na het in 2014 succesvol afronden van de opleiding
Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool ben ik direct als diëtist aan de slag gegaan. Het begrip voeding heeft al een lange tijd een belangrijke rol in mijn leven. Voordat ik de opleiding tot diëtist volgde werkte ik in de professionele keuken als restaurantkok. Deze periode heeft veel bijgedragen aan mijn productkennis, kennis over bereidingstechnieken en smaakcombinaties.

Ik sta staat voor een actieve coachende begeleiding.
De adviezen en doelstellingen worden opgesteld zodat deze binnen jouw levenspatroon passen. Ieder lichaam is uniek en vandaar dat de puzzel naar succes bij iedereen anders is. Maar met de juiste motivatie en coaching ben ik er van overtuigd dat ook jij het gewenste resultaat kan bereiken. Dus ga samen met mij de uitdaging aan om je gezondheid en gewicht te verbeteren.

Wat is een diëtist?

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding. Een diëtist behandelt cliënten met een op maat gemaakt voedings- of dieetadvies. Hij of zij kan door het behandelen met een bepaald eetpatroon/ dieet de lichamelijke gezondheid bevorderen. Daarnaast heeft een diëtist kennis van gedrag rondom de voeding en kan hij/zij de cliënt begeleiden en motiveren bij het volgen van het dieet. De titel ‘diëtist’ is wettelijk beschermd.

Alleen zorgprofessionals met een afgeronde HBO- opleiding Voeding en Diëtetiek mogen deze titel gebruiken. Daarnaast is de diëtist verbonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

Kwaliteit

Als diëtist sta ik geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici (KP). Door middel van vakinhoudelijke scholingen, bijscholingen en cursussen blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Diëtisten (NVD). Ook heb ik de cursus Direct Toegankelijkheid Diëtist behaald waardoor er geen verwijzing meer nodig is van uw huisarts om een afspraak te maken.

Toegankelijkheid

De diëtist is direct toegankelijk. Dit wil zeggen dat iedereen een afspraak mag maken bij de diëtist zonder doorverwijzing van een (huis)arts. Er moet wel eerst met behulp van een screeningsproces vastgelegd worden dat de behandeling diëtistisch geïndiceerd is en of een behandeling veilig en zonder risico’s is. Dit gebeurt door de directe toegankelijkheidsscreening.

Privacy

Als diëtist ben ik gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie. De verwijzer en/of huisarts ontvangt een schriftelijke rapportage aan het begin en het eind van het begeleidingstraject.

Actuele vergoedingen en polisvoorwaarden

Sinds 1 januari 2013 maakt de diëtist deel uit van de basisverzekering. Dit houdt in dat iedereen met een basisverzekering recht heeft op 3 behandeluren (180 minuten) bij de diëtist. Echter is wel het eigen risico van toepassing bij dieetadvisering.
Heeft u een aanvullende verzekering waarin diëtetiek is opgenomen, dan heeft u wellicht recht op meer tijd voor de behandeling. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.
De diëtist is verder direct toegankelijk, dit betekent dat u  zonder  verwijzing van uw huisarts of specialist een afspraak kunt maken voor antwoord op uw voedings- en dieetvragen. Dit heet Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD).

Hieronder een overzicht van de zorgverzekeraars waarmee ik een contract heb afgesloten:
Overzicht zorgverzekeraars

De overige algemene voorwaarden die van kracht zijn:
Algemene voorwaarden

Tarieven:

Intake Consult €60

Vergoeding vanuit de basisverzekering
Meten en wegen
Uitgebreide voedingsanamnese
Voedingsadvies op maat
Realistische doelen opstellen
60 Minuten consult

Vervolg Consult €30

Vergoeding vanuit de basisverzekering
Meten en Wegen
Uitgebreide evaluatie
Next Steps
30 Minuten

Evt. huidplooimeting €15,- extra kosten

Nieuws

 • Workshop Acroyoga

  Kom spelen! Kom verbinden, leer vertrouwen, en geef je over aan rust en zacht...

  Lees meer
 • Nieuw! Beter trainen met FMS

  Een Functional Movement Screening (FMS) zijn zeven (beweegpatroon) teste...

  Lees meer
Meer nieuws
 • "Professionele club met een prettige sfeer voor iedereen. ..getraind of ongetraind...alles ziet er goed verzorgd uit!"

  Judith Westerhoff-Bartels
 • "Spinningles is elke keer weer een feestje!"

  Sietske Zagers
 • "Fijne club waar ik me thuis voel"

  Yvette Driessen
 • "Door de leuke groepslessen blijf ik komen, maar ook omdat mijn rugklachten aanzienlijk zijn afgenomen. Ben best wel trost ..."

  Imke
 • "Love Yoga! Ellen, Leontiene en Jane zijn super!! "

  Gerdien van Amerongen
 • "Eerlijk is eerlijk.... ik was vanwege een lagere prijs bij de concurrent gaan sporten, maar ik ben blij dat ik weer terug ben."

  Tom Wessels
 • "Ik ben 81 jaar en voel me nog steeds thuis bij Bodysports."

  Jopie Taets
 • "Die Milon Cirkel... wat een uitkomst is dat!"

  Eric Westerlaan

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.