fbpx


Groepslessen

Groepslesrooster

Spinning

Wat is spinning?
Spinning is een groepsles waarin iedere deelnemer op basis van een inspanningstest altijd op zijn eigen niveau traint. Bij iedere workout train je op wattage en worden de intensiteitszones geprojecteerd op het scherm in de zaal. Hierdoor word je bij iedere training door zowel de instructeur, de muziek en het interactieve scherm gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen.

Voor wie is spinning?
Spinning is voor iedereen die doelgericht aan de slag wil gaan met conditietraining. Wij dagen je uit om mee te doen aan dit effectieve programma. Jong en oud, man en vrouw, beginner en gevorderd. Iedereen kan mee doen omdat iedereen op zijn eigen niveau aan een persoonlijke doelstelling werkt.

Hoe werkt het?
Bij spinning maak je gebruik van de geavanceerde Keiser M3i stationaire fiets. De trainer legt tijdens de warming-up het doel van de les uit. Zo kun je trainen op tempo, uithoudingsvermogen in de aerobe energiezone, kracht uithoudingsvermogen en neuromusculair in de anaerobe energiezone.

Hoe lang duurt een les?
De les duurt ongeveer 60 minuten. Na afloop krijg je een mooi rapport per mail toegestuurd met daarin je trainingsresultaten.

HIIT Training

Wat is HIIT Training?
HIIT Training is een korte – intensieve – interactieve – effectieve, maar vooral leuke training! Voor je gevoel speel je een spel, maar ondertussen pak je jouw lichaam serieus aan. Onder leiding van een professionele trainer haal je het beste uit jezelf. Je conditie wordt beter en je buik, billen, benen en armen worden strakker.

Voor wie is HIIT Training?
HIIT Training is voor iedereen die gemiddeld tot behoorlijk fit is. Het is een uitdagende groepsles met een intensief schema. Uitstekend voor het opbouwen van je spierkracht en wanneer je ècht het maximale uit jezelf wilt halen.

Hoe werkt het?
De zaal is opgedeeld in acht stations. Ieder station heeft een andere oefening waardoor je jouw lijf veelzijdig traint. Je wisselt door van station naar station en je zult jezelf dus niet snel vervelen. Een professionele trainer helpt je aan extra motivatie en begeleidt je graag tot het eind doel. HIIT Training is niet voor watjes!

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 30 minuten.

Pilates

Wat is Pilates?

Pilates is een fysieke en mentale conditietraining die je kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie verbetert, alsook stress wegneemt, concentratie verbetert en algemene gezondheid verbetert. Dankzij Pilates wordt je volledige lichaam sterker, stabieler en leniger, krijg je een betere houding en worden typische rug, schouder en nekklachten aangepakt. Pilates is efficiënt voor je manier van bewegen in andere sporten alsook in het dagelijkse leven. Er wordt ook gewerkt op ademhaling en concentratie waardoor stress vermindert en je je algemeen beter voelt en er beter uit ziet.

Voor wie is Pilates?
Pilates is voor iedereen. Ben je op zoek naar meer inzicht in je eigen lichaam en lichaamshouding? Houd je van een rustige bewegingsvorm? Heb je rug-, schouder-, nek- of heupklachten en/of last van spierspanningen waar je graag van af wilt? Dan is Pilates de uitgewezen groepsles voor jou!

Hoe werkt het?
Pilates bestaat uit een reeks van vaste opeenvolgende oefeningen die worden beoefend op een mat. In deze oefeningen trainen we alle spiergroepen en werken we op het correct bewegen vanuit de “Core” of “Powerhouse” zoals dit in Pilates wordt benoemd. Dit omvat de buik, lage rug en bekken.

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 40 minuten.

Shape

Wat is Shape?
Shape is een fantastische workout voor het hele lichaam. Het is een groepsles waarin je zowel spiergroepen traint als conditie opbouwt. Plezier en uitdaging staan centraal tijdens dit uurtje sporten!

Voor wie is Shape?
Shape is voor iedereen die in een les afwisselend uithoudingsvermogen en spierkracht wil opbouwen. Vind je het leuk om op het ritme van muziek je lichaam te trainen? Dan is deze eenvoudige maar effectieve workout zeker iets voor jou!

Hoe werkt het?
Bij Shape train je alle spieren en spiergroepen zodat jouw gehele lichaamsconditie verbetert. Hierdoor krijgt jouw figuur weer strakke en mooie lijnen. Shape combineert energiek bewegen met het opbouwen van spierkracht. In het eerste deel van de les leer je ritmische moves en je werkt toe naar een spetterende eindvorm waarbij het uithoudingsvermogen flink wordt uitgedaagd. Tijdens het tweede deel worden allerlei spiergroepen getraind om de spierconditie op te bouwen voor strakke spieren en mooie lijnen in het lichaam.

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 40 minuten.

Circuit training

Wat is Circuit training?
Circuittraining is een veelzijdige les waarin je zowel met gewichten als met je eigen lichaamsgewicht aan de slag gaat. Waar veel groepslessen met vaste oefeningen werken zodat je weet wat je kunt verwachten, is de Circuittraining juist elke dag weer een verrassing. Zo kan één oefening zich volledig op kracht richten, terwijl de volgende juist je uithoudingsvermogen op de proef stelt. Onze coaches bedenken elke dag weer een unieke workout om jou lekker uit te dagen.

Voor wie is Circuit training?
Circuittraining is geschikt voor iedereen die op zoek is naar uitdaging én variatie in zijn of haar training. Je weet immers nooit precies wat je te wachten staat bij deze groepsles!

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 30 minuten.

Yoga

Wat is Yoga?
Yoga is je lichaam, aandacht en adem op één level level brengen. Dat doen we door de beheersing van de adem, het bewegen naar een asana (houding) en brengen focus naar één punt. 

Voor wie is Yoga?
Als je Yoga beoefent, gaat het erom hoe je je voelt in een houding en niet hoe het eruit ziet. Niemand doet het perfect. Er valt steeds weer wat nieuws te leren en daarom in Yoga voor iedereen. Of je man of vrouw bent, jong of oud, slank of gezet, soepel of wat beperkt. Ook al heb je nog nooit yoga gedaan, je kunt altijd instromen. Je hoeft niet lenig te zijn om te starten met yoga. Sommige oefeningen doe je gemakkelijk mee en voor andere kost het misschien wat meer moeite.

Hoe ziet de Yoga les eruit?
Tijdens de les zal de instructeur free style les geven met verschillende vormen van Yoga. Vraag advies aan de docent welke vorm het beste voor jou past en werkt. Het beste is om zelf een Yoga mat mee te nemen, maar zelf hebben wij ook matten.

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 60 minuten.

Daily Fit

Wat is Daily Fit?
Daily Fit is een circuittraining met oefeningen om de bewegingen uit het dagelijks leven langer vol te houden. Tijdens Daily Fit worden coördinatie, uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit getraind. Dit maakt het een complete training.

Voor wie is Daily Fit?
Daily Fit is voor iedereen die op een bewuste manier zijn of haar lijf fitter wilt maken of wilt onderhouden om achteruitgang te voorkomen.

Hoe werkt het?
Bij Daily Fit start je met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens kies je een station om de oefening uit te voeren. Na een 1,5 minuten trainen wissel je tijdens de rust naar het volgende station. Het circuit kent in het totaal 7 oefeningen.

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 45 minuten.

Power

Power is een zeer effectieve groepstraining waarbij je gebruik maakt van een halter met gewichten. De zwaarte van de gewichten wordt aangepast aan jouw wensen. Power is ideaal als je wilt werken aan je hele lichaam. Je voelt je fitter en krijgt meer energie & kracht.

Is Power iets voor mij?
Deze les is uitermate geschikt voor iedereen die doelgericht wil trainen. Effectief werken aan je conditie, je gezondheid en een goed gevoel is met Power binnen handbereik. Geschikt voor iedereen: vrouwen en mannen, beginners en gevorderden, jong en oud.

Hoe ziet een Power les eruit?
De coach, de muziek en de enorme afwisseling in het programma zorgen iedere week voor een optimale workout. Voor iedere spiergroep nemen we een apart muzieknummer en doe je verschillende fitnessoefeningen met een halter met gewichten. Op deze wijze ontstaat er een uitgebalanceerde training waarbij je hele lichaam aan bod komt: benen, billen, rug, borst, armen (biceps, triceps), schouders en buik.

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 45 minuten.
site-logo

Bij Bodysports vinden we dat het plezier in het naleven van een gezonde leefstijl altijd gepaard gaat met de juiste aandacht, expertise, passie en enthousiasme van onze coaches.

Copyright by Bodysports 2021. All rights reserved.