fbpx


Groepslessen

Groepslesrooster

Spinning

Wat is spinning?
Spinning is een groepsles waarin iedere deelnemer op basis van een inspanningstest altijd op zijn eigen niveau traint. Bij iedere workout train je op wattage en worden de intensiteitszones geprojecteerd op het scherm in de zaal. Hierdoor word je bij iedere training door zowel de instructeur, de muziek en het interactieve scherm gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen.

Voor wie is spinning?
Spinning is voor iedereen die doelgericht aan de slag wil gaan met conditietraining. Wij dagen je uit om mee te doen aan dit effectieve programma. Jong en oud, man en vrouw, beginner en gevorderd. Iedereen kan mee doen omdat iedereen op zijn eigen niveau aan een persoonlijke doelstelling werkt.

Hoe werkt het?
Bij spinning maak je gebruik van de geavanceerde Keiser M3i stationaire fiets. De trainer legt tijdens de warming-up het doel van de les uit. Zo kun je trainen op tempo, uithoudingsvermogen in de aerobe energiezone, kracht uithoudingsvermogen en neuromusculair in de anaerobe energiezone.

Hoe lang duurt een les?
De les duurt ongeveer 40 minuten. Na afloop krijg je een mooi rapport per mail toegestuurd met daarin je trainingsresultaten.

HIIT Training

Wat is HIIT Training?
HIIT Training is een korte – intensieve – interactieve – effectieve, maar vooral leuke training! Voor je gevoel speel je een spel, maar ondertussen pak je jouw lichaam serieus aan. Onder leiding van een professionele trainer haal je het beste uit jezelf. Je conditie wordt beter en je buik, billen, benen en armen worden strakker.

Voor wie is HIIT Training?
HIIT Training is voor iedereen die gemiddeld tot behoorlijk fit is. Het is een uitdagende groepsles met een intensief schema. Uitstekend voor het opbouwen van je spierkracht en wanneer je ècht het maximale uit jezelf wilt halen.

Hoe werkt het?
De zaal is opgedeeld in acht stations. Ieder station heeft een andere oefening waardoor je jouw lijf veelzijdig traint. Je wisselt door van station naar station en je zult jezelf dus niet snel vervelen. Een professionele trainer helpt je aan extra motivatie en begeleidt je graag tot het eind doel. HIIT Training is niet voor watjes!

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 40 minuten.

Pilates

Wat is Pilates?
Pilates is een trainingsmethode, ontwikkeld door de legendarische Joseph Pilates. De methode bestaat uit een serie oefeningen, die worden uitgevoerd op de mat en is gebaseerd op vijf basisprincipes. Deze basisprincipes zorgen ervoor dat je lichaam zijn natuurlijke positie aanneemt en je je stabilisatiespieren gebruikt om in deze positie te blijven.

Voor wie is Pilates?
Pilates is voor iedereen. Ben je op zoek naar meer inzicht in je eigen lichaam en lichaamshouding? Houd je van een rustige bewegingsvorm? Heb je rug-, schouder-, nek- of heupklachten en/of last van spierspanningen waar je graag van af wilt? Dan is Pilates de uitgewezen groepsles voor jou!

Hoe werkt het?
Je lichaam bouwt in de loop der jaren spier dominantiepatronen op. Hierdoor sluiten je gewrichten in je skelet niet goed meer aan. De belastbaarheid van het lichaam neemt af, je houding verandert en er kunnen aspecifieke klachten ontstaan. Pilates maakt je bewust van deze dominantiepatronen en zorgt weer voor evenwicht en stabiliteit in je lichaam. Gedurende 13 weken beoefen je reeksoefeningen en zul je merken dat je er steeds beter in wordt. Met alle positieve gevolgen van dien!

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 40 minuten.

Shape

Wat is Shape?
Shape is een fantastische workout voor het hele lichaam. Het is een groepsles waarin je zowel spiergroepen traint als conditie opbouwt. Plezier en uitdaging staan centraal tijdens dit uurtje sporten!

Voor wie is Shape?
Shape is voor iedereen die in een les afwisselend uithoudingsvermogen en spierkracht wil opbouwen. Vind je het leuk om op het ritme van muziek je lichaam te trainen? Dan is deze eenvoudige maar effectieve workout zeker iets voor jou!

Hoe werkt het?
Bij Shape train je alle spieren en spiergroepen zodat jouw gehele lichaamsconditie verbetert. Hierdoor krijgt jouw figuur weer strakke en mooie lijnen. Shape combineert energiek bewegen met het opbouwen van spierkracht. In het eerste deel van de les leer je ritmische moves en je werkt toe naar een spetterende eindvorm waarbij het uithoudingsvermogen flink wordt uitgedaagd. Tijdens het tweede deel worden allerlei spiergroepen getraind om de spierconditie op te bouwen voor strakke spieren en mooie lijnen in het lichaam.

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 40 minuten.

Circuittraining

Wat is Circuittraining?
Circuittraining is een veelzijdige les waarin je zowel met gewichten als met je eigen lichaamsgewicht aan de slag gaat. Waar veel groepslessen met vaste oefeningen werken zodat je weet wat je kunt verwachten, is de Circuittraining juist elke dag weer een verrassing. Zo kan één oefening zich volledig op kracht richten, terwijl de volgende juist je uithoudingsvermogen op de proef stelt. Onze coaches bedenken elke dag weer een unieke workout om jou lekker uit te dagen.

Voor wie is Circuittraining?
Circuittraining is geschikt voor iedereen die op zoek is naar uitdaging én variatie in zijn of haar training. Je weet immers nooit precies wat je te wachten staat bij deze groepsles!

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 40 minuten.

Daily Fit

Wat is Daily Fit?
Daily Fit is een circuittraining met oefeningen om de bewegingen uit het dagelijks leven langer vol te houden. Tijdens Daily Fit worden coördinatie, uithoudingsvermogen, kracht en flexibiliteit getraind. Dit maakt het een complete training.

Voor wie is Daily Fit?
Daily Fit is voor iedereen die op een bewuste manier zijn of haar lijf fitter wilt maken of wilt onderhouden om achteruitgang te voorkomen.

Hoe werkt het?
Bij Daily Fit start je met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens kies je een station om de oefening uit te voeren. Na een 1,5 minuten trainen wissel je tijdens de rust naar het volgende station. Het circuit kent in het totaal 7 oefeningen.

Hoe lang duurt de les?
Deze groepsles duurt ongeveer 40 minuten.

site-logo

Bij Bodysports vinden we dat het plezier in het naleven van een gezonde leefstijl altijd gepaard gaat met de juiste aandacht, expertise, passie en enthousiasme van onze coaches.

Copyright by Bodysports 2021. All rights reserved.